top of page
JanYoga-5303_edited_edited.jpg

Ervaringen van anderen

De meeste mensen komen via via bij Jan Yoga

Een veelgehoorde reactie is dat mensen de les zelf moeten ervaren om te merken wat het voor hun kan doen. Maar het is begrijpbaar als je nog twijfelt. Daarom vroeg Jan zijn yoga deelnemers om hun ervaringen te delen. Lees hoe een diverse groep mensen Jan Yoga ervaren.

De ervaring van Trudy

"De methode van Jan Yoga is fantastisch. Waarom? Omdat Jan een fantastische leraar is. Zorgzaam, nauwkeurig, persoonlijk. Hij legt de houdingen heel goed uit. Zelf doet hij niet mee en dat is fijn omdat hij dan de deelnemers kan observeren om te zien of de door hem gegeven instructies goed worden uitgevoerd.

De lessen zijn een weldaad voor lijf, hoofd en leden."

Van willen presteren naar leren voelen voor een leerling van Jan Yoga

"Van willen presteren naar leren voelen wat je lijf aangeeft, dat is wat Jan Yoga met je doet! 

Als je luistert naar je lijf en doet wat het vraagt dan blijkt er opeens veel meer ruimte te zijn dan je voor mogelijk had gehouden! 

Na jarenlang met veel plezier verschillende vormen van yoga gedaan te hebben kwam ik uiteindelijk terecht bij Jan, in de veronderstelling dat hij een vorm van yoga gaf die Critical Alignment heette. Dat bleek niet zo te zijn. Jan was inmiddels overgestapt naar Kaiut-yoga. Daar had ik nog nooit van gehoord. Toch maar besloten om ook deze vorm eens te onderzoeken en wat was dat een goed besluit! 

De manier waarop Jan les geeft, heeft me geleerd te luisteren naar mijn lijf. Hoe gemakkelijk is het om te denken: dat doe ik wel even, in plaats van te voelen wat je lijf ervan vindt! 

Bij deze vorm gaat het niet om mooie houdingen, het gaat om het gebruik van je ruggengraat en al je gewrichten. Om deze te laten functioneren zoals ze bedoeld zijn: soepel en lenig. Zodat je - ook als je ouder wordt of bent - nog steeds bij die bovenste plank in je kast kunt of je sokken kunt oprapen die op de grond liggen. 

Op een ontspannen rustgevende manier intensief bezig zijn met je lijf, dat is voor mij: Jan Yoga!"

Hoe Maya de lessen ervaart

"De yogalessen bij Jan geeft zo een verdieping in mijn lichaamsbewustzijn. Dit is de ingang die ik zocht & heb gevonden. 

De een-voud hoe Jan deze lessen geeft.

De bewustwording die in jezelf wordt aangeboord en zichtbaar daarna is. 

Deze lessen zijn voor iedereen, echt iedereen kan dit! 

Door het juist niet te Doen, Doe je zoveel en Jan begeleidt je van de eerste seconde tot de allerlaatste.

 

Ik ben zo blij deze ingang te hebben gevonden in deze vorm van yoga. Al mijn werk die ik al heb verricht de afgelopen jaren komen nu samen. 

Zo mijn lichaam in. 

Dank Jan voor jou volle enthousiaste aanwezigheid in wie jij bent!"

Ook Carla deelt graag haar ervaring

"Jan Yoga geeft het gevoel van thuiskomen bij jezelf"

Elke maandag een uur les voor Mari

"Ik ga richting 60 jaar en sport redelijk intensief maar ook wel best eenzijdig (racefiets). 

Mijn reden 2 jaar terug om bij Jan een proefles te nemen, was dat ik het belangrijk vind om soepel te blijven en naarmate je ouder wordt iedereen vroeg of laat wel last krijgt van pijntjes en irritaties. 

Ik heb daar nu nog weinig of geen last van maar dacht dat het wellicht slimmer is om te beginnen met soepel blijven voor de pijntjes er zijn. 

Sindsdien ben ik elke maandagavond een uurtje bezig bij Jan en het bevalt me goed omdat je enerzijds spieren, pezen en zenuwen die je normaliter niet vaak gebruikt eens gebruikt. 

Daarnaast is het voor mij ook een goede manier om even tot rust te komen: ben nog nooit echt in slaap gevallen maar zat er wel eens dicht bij. 

Die rust heeft natuurlijk te maken met de yoga an-sich maar zeker ook de wijze waarop Jan deze lessen geeft helpt daar veel bij. 

Jan heeft rust over zich en stopt nooit om te benadrukken dat het nooit om opzoeken van je grenzen gaat maar juist daar voldoende ver vanaf te blijven zodat de oefening voor ieder prettig blijft."

Gerda komt al een paar jaar bij Jan Yoga

"Ben al een paar jaar op les bij Jan.

 

Het zijn hele fijne, rustige lessen en je hebt dan echt een uurtje voor jezelf. 

Jan legt alles heel duidelijk en gedetailleerd uit en niets moet. 

Ik ben 80+ maar hoop nog lang naar Capelle te kunnen want ik voel me er prima bij."

De wekelijkse ervaring van Marinette 

"De lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Het is soort van “opladen” bij Jan in zijn eigen studio. Je zenuwstelsel komt tot rust. Ik ervaar het als beweging in meditatie. Jan begeleid je met zijn stem en de juiste woorden door de oefeningen . Jammer dat het wekelijkse uurtje op de mat zo snel voorbij is."

Ervaar het zelf met een proefles

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat Jan Yoga jou kan bieden? Voor € 10,- kan je meedoen met een proefles op locatie naar keuze.

Een ontspannen en voldaan gevoel voor Elke

"Een fijne vorm van yoga waarna ik me altijd ontspannen en voldaan voel. Even een uur in mijn eigen lichaam keren, te voelen en te luisteren naar Jan zijn fijne stem."

De ervaring van Angelique:  

"De yogalessen van Jan zijn geweldig. Buiten de fijne lessen is hij als persoon bij bijzonder betrokken bij zijn deelnemers. "

Thon heeft de perfecte yoga docent gevonden

"De wekelijkse yogalessen van Jan vind ik héél fijn en ik kijk er dan ook iedere week weer naar uit. 

Wat yoga voor mij betekent is dat ik na het uurtje weer lekker ontspannen ben. De oefeningen zijn soms pittig en Jan kan je heel goed motiveren om door te gaan maar ook je grenzen te bewaken. 

Kortom: Jan is voor mij de perfecte yoga docent."

Een recensie van Antoinette

"Heb al lang ervaring met verschillende manieren van yoga. Deze Kajut yoga is bijzonder door de variatie van de oefeningen, die met een rustgevende stem worden ingesproken. Na de les voel ik mij heerlijk ontspannen !

Volgens Willemien is Jan Yoga een mix van yoga en meditatie

De yoga les van Jan is voor mij een mix van yoga en meditatie. Tijdens de les kun je niet anders dan "in het moment" blijven omdat je goed naar Jan moet luisteren om te weten wat je moet doen. Het vraagt je oplettendheid om steeds goed te voelen welke sensaties de oefeningen in je lichaam teweeg brengen. Het is niet de bedoeling dat de oefening je ongemak of pijn oplevert, dan moet je de houding aanpassen. Tot slot mag je je lichaam ontspannen waar dat kan. Je bent dus druk bezig en hebt constant alle aandacht nodig om te luisteren en te voelen. 

 

Zo yoga beoefenen zorgt ervoor dat je lichaam positieve ervaringen opdoet waardoor ik mijn pijnlijke schouder weer alle kanten op kan bewegen en ik mijn heupgewricht weer kan doorbewegen. De yogales geeft me innerlijke rust en balans en zorgt ervoor dat ik me bewust blijf van mijn lijf en leden. 

De ervaring van Frans

Tot voor kort heb ik wel veel gesport maar aan yoga heb ik nooit gedaan. Wel van gehoord maar zelf nooit gedaan. Via kennissen kwam ik Jan Yoga terecht en het bevalt uitstekend. 

Op het juiste moment op het pad voor Bianca

"Toevallig (?) kwam ik via iemand uit mijn straat in contact met Jan Yoga. 

Ik kende deze vorm van yoga niet maar inmiddels volg ik al een tijdje kaiut yoga. 

Voor mij voelt het als een uurtje meditatie en zachte yoga tegelijk. Ik word er rustig van (thuis lukt mij dat niet!) en ondertussen maak ik ook mijn lichaam soepeler. Ik ben blij dat dit op het juiste moment op mijn pad kwam."

Meer flexibele gewrichten voor Ellen

"Iedere week een yogales bij Jan zorgt ervoor dat ik kan ontspannen na een drukke werkdag. Ook merk ik dat mijn gewrichten meer flexibel worden en dat ik minder vaak last heb van mijn rug en een betere houding. De houdingen zijn thuis goed te herhalen. Erg fijn dus!"

Meer lichamelijke beweegruimte en rust voor Lilian

"Een aanrader voor iedereen wiens lijf af en toe " fluistert " dat het anders moet. De Yoga lessen bij Jan zijn niet belastend of ingewikkeld . De afwisseling in verschillende oefeningen zorgen ervoor dat vooral gewrichten beweeglijker worden. Met uiteindelijk meer lichamelijke beweeg ruimte en rust als resultaat. Omdat Jan zelf niet meedoet maar je met stem-aanwijzingen door de verschillende oefeningen en houdingen leidt , kan hij deze voor iedereen op maat " fine tunen " ."

De ervaring van Angela 

"De methode van Jan Yoga is heel fijn! Ontspannend maar tegelijkertijd zorgt het er ook voor dat mijn lichaam soepel blijft. Het zijn gevarieerde lessen waarbij er goed gekeken wordt naar wat iedereen individueel kan. Jan zorgt daarbij voor een goede uitleg en een prettige ruimte."

Een les in beeld

Ervaar het zelf met een proefles

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat Jan Yoga jou kan bieden? Voor € 10,- kan je meedoen met een proefles op locatie naar keuze.

bottom of page