top of page
JanYoga-5352.jpg

Over Jan

Jan Yoga voor ieder lichaam

Onze levensstijl heeft een negatieve invloed op de biomechanica van het lichaam, wat (negatieve) stress veroorzaakt voor het zenuwstelsel, de hersenfunctie en mobiliteit schaadt. De methode waarmee Jan Yoga werkt, werkt fysiek gezien vanuit de gewrichten om ons zo lang mogelijk zo vrij en efficiënt mogelijk te laten functioneren.

De methode

De essentie van Yoga ligt in het streven naar eenheid, harmonie en bewustzijn op alle lagen of niveaus van ons het bestaan: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. De fysieke houdingen vormen hierbij een ingang om andere lagen in ons lichaam in beweging te brengen. De methode is sterk gericht op zowel de biomechanische werking van het lichaam als de neuroplasticiteit van ons brein. De beoefening bestaat uit ondersteunende houdingen in combinatie met fijn gerichte microbewegingen die samen pijnverlichting geven, de mobiliteit verbeteren, chronische verklevingen in het bindweefsel kunnen oplossen en helpen de belangrijkste gewrichten van het lichaam te versterken en te openen. Dit allemaal met als doel om eenheid te ervaren.

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Het is soort van “opladen” bij Jan in zijn eigen studio. Je zenuwstelsel komt tot rust. Ik ervaar het als beweging in meditatie. Jan begeleid je met zijn stem en de juiste woorden door de oefeningen . Jammer dat het wekelijkse uurtje op de mat zo snel voorbij is. 
Marinette

Door intelligent gebruik te maken van de zwaartekracht, te werken met de vloer en wand proberen we toegang te krijgen tot die blokkades. Dit biedt een ingang om met die blokkades te gaan werken in plaats van eromheen of ertegen. Dit is een all-inclusive methode, waarbij eenvoudige houdingen worden gebruikt om een Yogahouding te creëren die toegankelijk is voor elk lichaam, dik of dun, stijf of hyper mobiel, jong of oud en wel of geen Yoga ervaring. Het gaat in deze Yoga niet om de vorm maar om de functie!

Yoga die draait om je bewegingsvrijheid
 
Yoga geschikt voor elk lichaamstype, dik, dun, stijf of hypermobiel
Yoga die functioneel is voor je lichaam, ook op de lange termijn
Yoga voor alle leeftijden, van 18 tot 81+
 
Yoga die de vicieuze cirkel van chronische klachten kan doorbreken
Yoga met aandacht voor iedereen
 
JanYoga__070-2.jpg

Over Jan

​Mijn naam is Jan Kamp. Ik ben 59 jaar en ik woon in Sprang-Capelle waar ik een eigen Yogastudio heb. In 2002 ben ik met Yoga in aanraking gekomen als gevolg van diverse klachten. Door mijn eigen positieve ervaring is Yoga mijn anker geworden. Het helpt mij iedere dag weer bewust te zijn van hoe mijn lichaam op bepaalde dingen reageert als gevolg van ont- spanning, drukte of stress.

De kennis en ervaring die ik zelf heb opgedaan met Yoga wil ik graag delen. Ik wil mensen bewust maken van hun bewegingsruimte en hoe je die ruimte, als die beperkt is, door intelligent Yoga te beoefenen misschien op termijn weer kunt herstellen. Anders gezegd: Het verlies van bewegingsruimte vertragen, stopzetten of misschien wel weer groter maken waardoor je de negatieve spiraal doorbreekt. Een andere relatie krijgen met het eventuele ongemak in je lichaam waardoor je weer in verbinding komt met je lichaam. Wie wil er nu niet lekkerder en ruimer in zijn vel zitten. Ga jij het onderzoek met jezelf aan? Ik ben er om je in dat proces te begeleiden!

Opleidingen

Jan volgt regelmatig yogalessen, workshops en bijscholingen om zijn eigen yogaproces te blijven onderzoeken. Een greep uit de opleidingen:

Hatha-Raja
opleiding

300 uur

Yogacentrum de Blikopener Tilburg

o.l.v. Hans ‘t Hart

Critical Alignment Yoga certificering basis, lesgeven en therapie

Amsterdam

o.l.v. Gert van Leeuwen

Kaiut Yoga Methode

600 uur

Amsterdam en Online

o.l.v. Francisco Kaiut

Avita Yoga

200 uur

o.l.v. Jeff Bailey

VYN_2022_logo_vereniging_kleur_RGB.png

Jan Yoga is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland

Een les in beeld

Ervaar het zelf met een proefles

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat Jan Yoga jou kan bieden? Meld je dan aan voor een proefles.

bottom of page