top of page
JanYoga__048_long.jpg

Yoga tools

Yogatools!

Tools die we tijdens de les gebruiken

Als je nog geen tools hebt, kun je ook aan de slag met de spullen die je in huis hebt. Voor een bolster kun je dikke katoenen of wollen deken oprollen tot de afmeting van ongeveer 270x750 mm om hem daarna of met  ducttape of klitteband vast te maken. Gebruik een riem of sjaal als riem. Twee hardcover boeken van dezelfde afmeting kunnen als blok dienen. Zandzakken zijn wat moeilijk om die te vervangen maar deze zijn altijd optioneel. Je kunt de les dus altijd zonder zandzakken uitoefenen.

Bolster

Het bolster is niet weg te denken binnen deze yogamethode. De afmeting van de bolsters in de eerste link van Yogini zijn 230x750mm. Dit zijn de bolsters die het meest flexibel inzetbaar zijn maar de kleinere versie van de Ecoyogi bolsters voldoet ook prima. Mocht je twijfelen welk bolster voor jou het best of het meest comfortabel is, probeer ze dan allebei uit bij één van de fysieke lessen. Kies sowieso een bolster waar je eventueel wat vulling uit kunt halen als het bolster voor jou te dik blijkt.

JanYoga__048_long.jpg
JanYoga__048_long.jpg

Blokken

Hier op de foto zie je houten blokken. Deze gebruik ik soms in de studio in Sprang-Capelle. De blokken die in normaal gebruik zijn van kurk of foam. De afmeting van de blokken zijn ca. 80*120*200 mm.

Riem

Uitleg

JanYoga__048_long.jpg

Tools in gebruik bij een les

bottom of page